Avrupa Birliği ve Türk Gıda Kodeksine göre, zeytinyağının "NATUREL" olarak sınıflandırılabilmesi için yalnızca mekanik yöntemler kullanılarak ve hiçbir kimyasal, biyokimyasal veya başka bir katkı maddesi kullanılmadan üretilmiş olması gerekmektedir.
Son yıllarda, zeytinyağı üretiminde, üretilen yağ miktarını artırmak için çok sayıda zeytinyağı üreticisinin, malaksiyon aşamasında enzim katkısı kullanmakta olduğu ve bu üreticilerin sayısının giderek artıyor olduğu gözlemlenmektedir. Peki bu yöntem gerçekten doğal mı?
Zeytinyağı üreticilerinin, yağ verimini artırmak için kullanmakta olduğu gözlenmekte olan bu enzimler, zeytin hücre duvarlarını parçalayarak yağ çıkışını kolaylaştırır. Bu işlem genellikle verimi %10-15 oranında artırabilir.
Yayınlanmış olan akademik araştırmalar ve çalışmalar, enzim kullanılması ile zeytinyağının fenolik bileşenlerini etkilediğini ortaya koymaktadır.
Yapılan bu uygulama, Avrupa Birliği ve Türk Gıda Kodeksi içerisinde düzenlenmiş olan "Naturel Zeytinyağı" tanımına aykırıdır ve etiketlerde enzim kullanılarak üretilmiş olduğu belirtilmemekte, naturel sızma ibaresi kullanılmaktadır.
En önemlisi ise, yaptığımız arşiv taramalarında, uygulanan enzimlerin ve dozajlama kontrolü olmadan yapılan uygulamaların insan sağlığı üzerine etkilerine dair hiçbir araştırma veya yayın henüz bulunamamış ve bu durumun endişe verici olmasıdır.
Olven olarak, enzim kullanımına kesinlikle karşıyız.
Tesisimizi, her aşamasında, sürdürülebilirliği, hijyeni ve gerçek Naturel Sızma Zeytinyağı üretimini ön planda tutarak tasarladık.
Katkı maddesi ve enzim kullanımına karşı, enzimsiz, katkısız ve filtrelenmemiş şekilde, en temiz ve en doğal zeytinyağını üretmek için üretim teknolojisine yatırım yaparak, ülkemize ve bölgemize üstün üretim teknolojisine ve mühendisliğine sahip makinaları kazandırdık.
Doğru üretim süreçlerini oluşturabilmek için, zeytini henüz tane halindeyken bilimsel olarak inceleyebilecek laboratuvarımızı kurduk ve ülkemize bu teknolojinin gelmesini sağladık.
Laboratuvar ve analiz süreçlerimizi, üretim süreçlerimize entegre ederek, bilimin ışığında her zeytini tanıyarak üretim gerçekleştirmekte ve büyük bir özenle üretim yapmakta, en doğal zeytinyağını üretmek için hiç durmadan çalışmakta, araştırmakta ve geliştirmekteyiz.
Sizlere en temiz koşullarda üretilen ürünleri sunmak için, yüz tanıma ve hijyen bariyeri sonrasında, tek kullanımlık önlük, bone, maske ve eldiven giyilerek erişilmekte olan bir ameliyathane temizliğinde ve titizliğinde bulunan üretim alanımızda üretimlerimizi gerçekleştirmekteyiz.
Tüketicilerin bilinçli seçimler yapabilmesi için üretim süreçlerinin şeffaf olması çok önemlidir. Olven olarak, katkısız ve filtrelenmemiş zeytinyağı üretimimizle doğallığı, şeffaflığı ve hijyeni ön planda tutuyoruz.
Bilimin ışığında, teknolojinin yardımıyla, en doğal ve en temiz gerçek Naturel Zeytinyağlarını en hijyenik ortamda üretiyor, hiç durmadan çalışıyor, araştırıyor ve geliştiriyoruz.
Müşterilerimizden gelmekte olan "Biz daha önce zeytinyağı yemiyormuşuz" yorumlarıyla, doğru yolda ilerlemeye devam ediyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
Peki, siz daha önce gerçek naturel sızma zeytinyağı hiç tükettiniz mi?